sven gerrits

Alles over fashion

Dames Sneakers

Iedere vrouw heeft wel een paar sneakers. Deze populaire schoenen zijn niet alleen comfortabel en trendy, ze kunnen heel wat zeggen over de persoon die ze draagt. De sneaker aan je voeten kan je outfit upgraden of downgraden. Sinds er veel variatie is van merken en stijlen gebruiken velen het als een manier van zelfexpressie.

De basics

Het is onmogelijk om elk merk te vermelden, sinds er ontelbaar veel merken bestaan, maar Nike bijvoorbeeld is onontbeerlijk in de sneaker-wereld. Er is een heel grote kans dat jij ooit al een paar Nike’s hebt gehad. Hun schoenen met de kenmerkende “Swoosh” zijn niet alleen mooi en trendy. Als je een beetje kennis hebt over schoenen weet je dat er een hele business achter schuilt. Net als vastgoed of juwelen, kunnen sommige sneakers stijgen in waarde. Sommige modellen zijn binnen enkele minuten nadat ze zijn uitgebracht al uitverkocht.

Naast Nike is Adidas een heel bekend merk. Ze zijn bekend voor hun Superstars of Sam Smiths en je kan ze meestal herkennen aan de drie schuine strepen aan wederzijden. Mensen die Adidas dragen, kiezen voor comfort en kwaliteit vaak gepaard met het feit dat het een gekend merk is.

Diadora, Vans, Converse of Reebok hebben ook heel leuke sneakers. Het zijn sportieve schoenen en hebben een mooie prijskwaliteit. Net zoals voorgaande merken zijn de meeste van hun sneakers unisex, dus zowel dames sneakers als heren sneakers, want in de sneaker-wereld steekt gender helemaal niet zo nauw. Je draagt gewoon waar je jou goed in voelt.

Dit waren enkele van de voornaamste sneaker merken. De meesten hebben een groot aanbod van verschillende categorieën en stijlen waaruit je kan kiezen. Wanneer je twijfelt aan welke sneakers je zou kiezen kan je rekening houden met verschillende factoren. Waarvoor ga je de sneakers gebruiken? Als je opzoek bent naar sportschoenen, kies je best uit het sport aanbod van een merk. Als je opzoek bent naar sneakers die bij je alledaagse kledingstijl aansluiten kan je kiezen uit high-tops, mids of lows en vervolgens de kleuren die je mooi vindt.

Sneakerheads

De originele prijs van Nike’s dames sneakers varieert tussen de 50 euro tot 350 euro, maar hun waarde kan dus veranderen na de aankoop. Als je bijvoorbeeld een paar Dunks voor 100 euro bij Nike zelf koopt, zou het kunnen dat ze de volgende dag al meer dan het dubbel van hun originele prijs waard zijn. Bovendien doet Nike vaak collaboraties met andere merken of artiesten. Dit kan zijn met andere kledingmerken of designers, maar ook met bedrijven die oorspronkelijk niets met sneakers te maken hadden zoals Ben & Jerry’s. Deze collaboraties kunnen een kleine bijdrage hebben aan het design van de sneakers, maar zo’n klein detail kan de waarde van de sneakers minstens verdubbelen. Een echte “sneakerhead” is iemand die op dagelijkse basis bezig is met de nieuwste sneakers die uitkomen en kijkt op websites zoals StockX om toekomstige stijgingen of dalingen van waarden te voorspellen. Ze doen er alles aan om hun sneakers in originele staat te bewaren zodat het zijn optimale waarde kan behouden. Ze kopen bijvoorbeeld crease-protectors om te voorkomen dat het leder slijt.

 

Zo zie je dat sneakers niet zomaar schoenen zijn. Door simpelweg te kijken naar de schoenen aan iemand’s voeten kan je een heleboel te weten komen over die persoon. Kijk maar eens naar jouw “go-to” sneakers. Wie weet leer je wat bij over jezelf.