sven gerrits

Alles over fashion

Hulp bij schoonmaken

Inrichting kinderopvang

Het is altijd een heel goed idee om een grote schoonmaak thuis te doen. Het kan altijd wel iets schoner en er zijn altijd wel dingen om weg te gooien. Het is bewezen dat een rommelige kamer of rommelig huis een rommelig hoofd reflecteert. Dat is echt zo! En waarschijnlijk merk je zelf ook wel dat als je je niet helemaal goed voelt je leefruimte ook chaotischer wordt. Maar het kan dus ook andersom werken, dus dat het organiseren van leefruimte ervoor zorgt dat jij je beter voelt. Begin altijd met veel dingen weggooien zoals die babykleding die je jaren geleden hebt gekocht bij de dirkje kleding sale. Je hebt zeker niet nog al die merkkleding voor kinderen nodig en zelfs die super schattige feetje pyjama jongen, kan weg. We geven je hier nog meer tips om te helpen met het opruimen, dan is het zo gedaan en heb je weer een mooi sprankelend huis waar jij je goed in voelt.

Efficiënt

Maak het hele huis schoon, niet één kamer tegelijk. Schoonmaken is veel efficiënter als je één taak kiest (afstoffen, stofzuigen, dweilen) en dezelfde taak in elke kamer in huis doet, in plaats van de keuken, de badkamers en vervolgens de slaapkamers schoon te maken. Door het op die manier te doen, voorkom je dat je het gevoel hebt dat je in een eindeloze schoonmaakcyclus zit en steeds opnieuw aan dezelfde taak begint. Of het nu een caddy, emmer of tas is, alles wat je nodig hebt om schoon te maken moet ook op één draagbare plek zitten. Dit maakt het veel gemakkelijker om de klus te klaren. Je zult geen tijd verspillen aan het zoeken naar gereedschap terwijl je schoonmaakt, en je hoeft je geen zorgen te maken over het verzamelen ervan wanneer je de volgende keer rondgaat.

Ruim de rommel op

Voordat je begint met schoonmaken, ga je kamer naar kamer en ruim je de rommel op. Bedenk bij het oppakken van elk item – tijdschriften, boeken, oude sneakers, of je het moet wegleggen, weggooien of doneren. Zorg ervoor dat de plafondventilators zijn uitgeschakeld voordat je begint met afstoffen. Let extra op de bovenkant van meubels en de onderkant van planken, op leuning, fotolijsten, en tv-schermen. Voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals jaloezieën en bovenste planken, bind je een microvezeldoek aan het uiteinde van een dweil of bezem. Verander de lakens in de slaapkamers voordat je stofzuigt. En je kan ook meteen even de matras stofzuigen. Het is goed om dit regelmatig even te doen. Ga dan door je huis en veeg de harde oppervlakken schoon – van werkbladen, apparaten en kasten tot deurknoppen, lichtschakelaars, tv-afstandsbedieningen en telefoons. Je moet sommige van die oppervlakken desinfecteren. Maak een niet-toxische desinfectie oplossing door een kwart tot een half kopje witte of appelciderazijn te mengen met een kopje water.