sven gerrits

Alles over fashion

Een miljard in omloop gebracht

Beste Bank

In 2017 zijn er 1 miljard tokens van ChainLink in circulatie gebracht, er zijn er 350 miljoen van de 1 miljard naar de beleggers gedistribueerd. De token wordt gebruikt om ontwikkelaars van oracles te compenseren, maakt een smart contract gebruik van een oracle voor de invoer van data zal hiervoor betaald worden in Link. Hoe groter het netwerk wordt hoe meer de vraag zal toenemen, nadeel is wel dat niemand weet of de token een hard cap heeft. 

Binnen het netwerk betalen met Link

De nodes van ChainLink moeten binnen het netwerk worden betaald in Link, verder is het nodig bij staking, garanties en onderpand bij een smart contract. Nodes houden Link vast waardoor ze belangrijk worden, nodes verkopen niet zomaar Link. Is de waarde van de stake minder als 100$, moet er Link worden bijgekocht. Het netwerk houdt alleen Link vast, en verkoopt alleen die Link die ze waarschijnlijk krijgen als transactievergoeding. Zolang het platform succes heeft, zal de waarde alleen maar toenemen.

Waar kun je Link kopen?

Beste Bank

De Link tokens van Chainlink zijn op verschillende exchanges te koop, Bitvavo in Nederland heeft de token ook genoteerd. Met iDeal kun je hier eenvoudig Link kopen, na betaling worden de tokens direct op je handelsrekening gestort. Je kunt de token ook kopen bij een cryptovaluta makelaar, Bitcoin Meester is een makelaar die is aan te bevelen. Het netwerk is een decentraal netwerk, de executie van smart contracts zal op basis van geverifieerde data plaatsvinden. De behoefte naar een oracle oplossing is groot, waardoor er al veel samenwerkingen zijn gerealiseerd.