sven gerrits

Alles over fashion

Het hybride model

Het hybride model

Snowboard bindingen zijn het belangrijkste onderdeel van een snowboard. De bindingen zorgen ervoor dat de boots op het snowboard vast zitten, waardoor zij er dus ook voor zorgen dat de rest van het lichaam vastgemaakt kan worden. De belangrijkste functie van de snowboard bindingen is de bewegingen van het lichaam op een effici├źnte manier over te brengen naar het snowboard. Dit zodat er perfecte controle gehouden kan worden over het snowboard. De bindingen zijn in te delen in drie hoofdcategorie├źn.  De strap bindingen, de flow-in bindingen en de step-in. Hierdoor zal iets meer informatie te vinden zijn over de flow-in binding, ook wel de hybride binding genoemd.

Makkelijk in gebruik

De hybride/flow-in snowboard bindingen zijn een relatief nieuwe binding. Toch wordt dit type binding steeds populairder. Dit komt simpelweg doordat de hybride binding de controle van de strap binding combineert met het gemak van de step-in binding. Bij het gebruiken van het hybride systeem wordt de highback naar achter open geklikt waardoor er snel in en uitgestapt kan worden. Er hoeven dus geen twee of meerdere straps los gemaakt te worden om de voeten in de bindingen te kunnen schuiven en de highback dicht te klappen.

Min- en pluspunten

Doordat het hybride model gebruik maakt van een grote strap blijven de softboots vast zitten in de binding. De strap bedekt dan ook bijna de volledige bovenkant van de snowboard schoenen. De strap hoeft dan ook maar een keer afgesteld te worden, dit kan door middel van kleinere straps aan de zijkant van de grote strap. Dit model van binding heeft dus als grote voordeel dat het een makkelijke instap biedt. Hierdoor wordt er bij in- en uitstappen veel tijd bespaart. Als minpunt komt hierbij dat er minder instelmogelijkheden zijn, en zelfs is het instellen slechts eenmalig, neemt het toch veel tijd in beslag.