sven gerrits

Alles over fashion

EODD voor explosieven!

eodd explosieven

EODD Vandaag is het tijd voor een wel heel bijzonder verhaal. ik ga het vandaag namelijk hebben over de EODD. Waar staat EODD voor? De EOD oftewel de explosieven opruimingsdienst ruimt jaarlijks enkele duizenden conventionele explosieven. Dit zijn explosieven die nog in de Nederlandse bodem liggen, voornamelijk uit de tweede wereldoorlog. Ik had hier zelf nog nooit van gehoord maar pas geleden heb ik ze ingeschakeld.

Ik bezit namelijk behoorlijk wat land en pas geleden kwam ik wat verdachts tegen onder de grond. Ik moest graven in mijn tuin en ik kwam toen plots een oud explosief tegen. Ik schrok hier best van en ik had wel eens gehoord dat zo’n oud explosief nog af kan gaan. Toen ik dit zag ben ik meteen naar binnen gegaan. Ik ben op het internet gaan zoeken naar een opruimingsdienst en ik kwam toen uit op de website van dit bedrijf. Ik belde ze op en nog geen twee uur later stonden ze al bij mij op het terrein. Ik was zelf eigenlijk ook wel benieuwd naar hoe dit zou gaan en of er nog meer in mijn tuin zou liggen.

eodd explosievenErg bijzonder allemaal!explosieven

Het ontgraven van munitieverdachte grond doet dit bedrijf met ondersteuning van beveiligde machines en zeefinstallaties. Ze kwamen dan ook met een hoop experts naar mijn terrein. Ze hebben het explosief verwijderd en ze hebben mijn tuin verder gecontroleerd. Er lagen verder nog wat kogels en deze waren allemaal afkomstig uit de tweede wereldoorlog! Erg bijzonder om mee te maken in ieder geval.