sven gerrits

Alles over fashion

Heelys kopen

Rennen, rollen of gewoon lopen, het kan allemaal met Heelys. Door je gewicht te verplaatsen kun je met behulp van het wieltje (of de wieltjes) in beide hakken van je schoenen kiezen hoe jij beweegt. Zo kun je plezier beleven met de wieltjes, om vervolgens de wieltjes gemakkelijk te verwijderen zodat je gewoon kunt lopen op mooie en hippe schoenen. Of je kiest voor één of twee wieltjes is afhankelijk van hoe ervaren je bent. Als jij of je kind weinig ervaring heeft met deze rolschoenen of bijvoorbeeld skeeleren, is het misschien verstandiger om voor twee wieltjes in iedere schoen te gaan. Wanneer het tijd is voor nieuwe schoenen en er een gevoel voor balans is ontwikkeld, dan kun je het met één wieltje proberen.

Nep Heelys

Heelys kopen is meer dan alleen deze afweging, zo moet je ook zeker weten dat de schoenen echt zijn, aangezien er ook nep rolschoenen verkrijgbaar zijn. Deze zijn weliswaar goedkoper, maar zijn vaak geproduceerd met behulp van kinderarbeid. Bovendien is de kwaliteit slecht, waardoor het zo kan zijn dat je binnen de kortste keren niet meer fatsoenlijk kunt remmen omdat de hak versleten is. Ook kunnen ze minder comfortabel zijn omdat de zool kwalitatief slecht is, waardoor constant het wieltje in je voet gedrukt wordt. Bij www.schoenenmetwieltjes.net weet je zeker dat je goed zit.

Ook moet je bij het kopen van nieuwe rolschoenen letten op welke maat je bestelt. Doordat onder andere de zool dikker kan zijn voor extra comfort, kunnen de schoenen wat kleiner zijn dan je verwacht. Verder moet je nog aan alle dingen denken waar je bij het uitzoeken van gewone schoenen uit kunt kiezen. Denk hierbij niet alleen aan klittenband en veters, maar uiteraard ook aan de kleuren en of de stijl bij jou past.

Voor iedereen

Hoewel kinderen Heelys schoenen werkelijk fantastisch vinden, zijn ze eigenlijk voor iedereen. Het is zelfs zo dat volwassenen eigenlijk beter met deze schoenen om kunnen gaan, omdat ze een beter ontwikkeld gevoel voor balans hebben. Daarnaast zijn ze beter in het schoon houden van de schoenen, iets wat kinderen nog wel eens willen vergeten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de holtes waar de wieltjes in zitten zo nu en dan goed schoon te maken. Doe je dit niet, dan zullen de wieltjes stroever ronddraaien. Hierdoor wordt je beperkt in je mogelijkheden, maar dit kan ook gevaarlijk zijn. Wanneer een wieltje plots stopt te draaien, dan kun je het evenwicht verliezen en vervolgens vallen.

Toch zijn het vooral kinderen tot 14 jaar die gek zijn op de schoenen. Bovendien kunnen ze op deze manier oefenen met balanceren, iets wat natuurlijk geen kwaad kan. Kinderen imiteren graag hun ouders en oudere broers of zussen, dus wanneer de ouders er mee beginnen zullen de kinderen waarschijnlijk al snel volgen.