sven gerrits

Alles over fashion

Een rock band voor spektakel

Een feest wat swingt
Rock and roll was de basis van menig rock band. Het zijn bands die al van oudsher de hitlijsten bestormen. Wie een feest wil organiseren wat swingt doet er dan ook goed aan om een dergelijke band uit te nodigen. Wie gelijk denkt aan een band die een podium inneemt en een show neerzet met enkel eigentijdse muziek heeft het mis. Een dergelijke band kan namelijk voor een heleboel gelegenheden worden ingehuurd.

Back tot he eighties

De tachtiger jaren zijn voor veel veertigers de jaren met de bekendste muziek. Als je een feest gaat organiseren wat in de stijl van deze roerige jaren wordt gehouden doe je er dan ook verstandig aan om een rockband in te huren. Kies in dat geval voor een band die muziek uit deze tijd speelt; niet iedere band is zo allround dat ze dit repertoire standaard spelen. Soms hebben bands zich gespecialiseerd in actuele muziek waardoor het oudere repertoire in de vergeethoek is geraakt. Wie kiest voor een dergelijke band kan het feest extra charme geven door een dresscode toe te voegen voor het publiek. Iedereen heeft nog wel zo’n ‘fout’ kledingstuk in zijn kast liggen wat bij deze tijd hoort.

Ga voor het talent
Wie een rockband uitnodigt doet er goed aan om eerst rond te vragen naar de ervaringen met een concert van deze musici. Het kan natuurlijk zijn dat je de band hoorde spelen bij een ander evenement. Dan heb je een goed idee van het talent van de musici die de muziek komen vertolken. Het kan echter ook zijn dat jij je via het internet oriënteert. In dat geval is het aan te raden om een band in te huren met goede referenties. Je weet zeker dat jij een band huurt die swingt wanneer je dat doet via een evenementenbureau. Dit soort bureaus hebben namelijk een keuringscommissie die kijkt of een band wel talent genoeg heeft om op te treden. Zij zullen samen met jou een rockband of coverband kiezen die past bij jouw voorkeuren.