sven gerrits

Alles over fashion

Werken aan hoog catherijne

Veel van jullie zullen hoog catherijne wel kennen. Dit ongelofelijk lelijke gebouw is een erg bekend shopping center in Utrecht en zit naast het station. Vorig jaar zijn ze begonnen met de afbreek en opbouw van het nieuwe hoog catherijne. Ik werk als supervisor voor de opbouwer van hoog catherijne. Dit is een ongelofelijke uitdaging. Voor veel mensen is het interessant om te kijken hoe dingen lopen en daarom wou ik graag deze blog schrijven om mensen op de hoogte te houden.

4

De uitdaging bij deze bouw is dat er veel winkels in het oude gebouw zitten en deze niet te lang dicht kunnen zijn. Hierdoor konden wij niet in één keer het hele gebouw slopen en op nieuw opbouwen. Veel mensen gebruiken hoog catherijne ook als een soort doorgang naar de binnenstad. Dit zou dan ook weg vallen. We zijn nu dus bezig om het gebouw in gedeeltes te verbeteren. Het nieuwe gebouw gaat er wel ongelofelijk mooi uitzien, maar doordat het zo’n groot project is zullen er nog wel wat jaartjes overheen gaan.

 

De werkzaamheden lopen nu nog behoorlijk goed op schema. Dit is een belangrijke taak van mijn werkzaamheden. Je ziet mij elke dag rond lopen in mijn veiligheidsschoenen en helm om de vorderingen bij te houden en te kijken waar de knelpunten binnen dit project liggen. De bouwvakkers kunnen ook bij mij aankloppen als ze ergens mee zitten. Ik ben eigenlijk het aanspreekpunt en de bewaker van het hele project. Ik kan niet wachten om straks het eindresultaat te zien.