sven gerrits

Alles over fashion

Zo realiseer je de inrichting van een kinderopvang

Het is nog niet zo simpel om een kinderopvang in te richten. De inrichting kinderopvang is meer dan alleen de mooiste opties die naar jouw smaak zijn. Het heeft een belangrijke functie en een zeer unieke doelgroep. Hulp vragen van een normale interieurstylist is dus niet echt een optie. Wel zijn er andere specialisten die je kunnen helpen en alles weten over wat er nodig is in de inrichting van een kinderopvang. 

Duurzaam

Het fijnste is natuurlijk als meubels een tijdje meegaan, ook al worden ze op een kinderopvang vaak zeer intensief gebruikt. Als kinderopvang ben je op zoek naar uitdagende meubels die ook nog eens lang mee gaan. Een specialist helpt je om de juiste sfeer en uitstraling te krijgen in jouw kinderdagverblijf. En dat met meubels die ook tegen een stootje kunnen. Want kinderen zijn veel dingen, maar meestal niet voorzichtig. 

De belevingswereld van een kind

Bij het inrichten van een kinderopvang is het zeer belangrijk dat je rekening houdt met de belevingswereld van een kind. Wat daarvoor nodig is, is dat je allereerst realiseert dat kinderen zich op een ander niveau bevinden dan wij. Dat is vrij letter: kinderen zijn korter en hebben dus een andere blik op de wereld. Vraag jij je af of je inrichting wel op orde is? Probeer eens de ruimte te kijken vanaf je knieën om meer een idee te krijgen van hoe  een kind zoiets ervaart. Het is dan pas dat je ziet hoeveel zaken er verlaagd, aangepast en veranderd moeten worden. 

Meubels die je kunt reinigen en verplaatsen

Kinderen hebben wel eens ongelukjes, daar kan je niet omheen. Je wil daarom een kinderopvang zo inrichten dat alle meubels makkelijk zijn schoon te maken. Zo weet je zeker dat als er een keer een ongelukje gebeurt, je het ook snel weer op kunt ruimen zonder een groot deel van je dag kwijt te zijn.

Inrichting kinderopvang