sven gerrits

Alles over fashion

Het Eifelgebied in Duitsland

Eifel Duitsland

Als jarenlang is het Eifelgebied in Duitsland een populaire bestemming onder de Nederlanders. Bij de Eifel denk je gelijk aan prachtige burchten, vulkanen die uitgedoofd zijn en eeuwenoude dorpen. Vroeger waren de vulkanen nog actief en nu wordt het borrelende water gebruikt in de kuuroorden. In de Eifel in Duitsland bevinden zich interessante plekken die je kan bezoeken. Een ontspannen vakantie heb je hier zeker met de mooie natuur om je heen. Ontdek de verborgen schatten van het Eifelgebied en geniet van deze interessante bestemming.

Eifel Duitsland

De bezienswaardigheden in de Eifel

Elk jaar worden de bezienswaardigheden in de Eifel druk bezocht. Eén van die bezienswaardigheden is het Nationaal Park Eifel. Er leven hier bedreigde dier en plantensoorten in het 110 vierkante kilometer grote gebied. Ook bevinden zich er drie stuwmeren waar je leuk kan kanoën of een rondvaart kan maken. In het zuiden van de Eifel in Duitsland ligt de Vulkaaneifel. De vulkanische activiteiten heeft sporen in het landschap achtergelaten. Er zijn geisers te zien die om de 35 minuten koud water omhoog spuiten. Ook zijn er na vulkanische explosies meren gevormd die echte vulkaankraters hebben veroorzaakt.

Eifel Duitsland

Historisch verleden van de Eifel

In het Eifelgebied staan vele historische steden met interessante gebouwen. Er liggen ook veel schilderachtige stadjes aan rivieren die voor mooie plaatjes zorgen. Je kan er prima een weekendje weg of dagje uit om de omgeving te verkennen. Bezoek het Rode huis wat een pand is uit de 18e eeuw en leer hoe je moet glasblazen in de glasblazerij. Ook is er een historische mosterdmolen en biermuseum. Als je alles snel wilt zien is de stadstrein een ideale oplossing, hij rijd overal langs heen. In het hoogseizoen kan het hier erg druk worden maar je kan hier prima het hele jaar door naar toe.