sven gerrits

Alles over fashion

Wat is private shortlease?

Niet iedereen is bekend met private shortlease. De naam geeft het al een beetje weg, het is een  niet commercieel en kort leasecontract. Leasing op korte termijn biedt klanten de mogelijkheid om een ​​auto op kortere termijn te leasen dan de traditionele contracthuur van twee tot vier jaar. Dit kan al vanaf een maand. Alles minder dan een maand valt niet onder leasen, maar onder auto huren – met de bijbehorende dag- en week tarieven.

Voordelen van een private shortlease

De flexibiliteit is het belangrijkste voordeel. Je bent niet meer afhankelijk van lange contracten tot soms wel vijf jaar. Je hebt al een private shortlease auto vanaf een maand termijn. Doordat de lease periode kort is, zijn er ook geen hoge instapkosten. Vaak is er wel een borg ter hoogte van een of twee maanden leasekosten.

De auto´s zijn altijd goed onderhouden en blijven dat ook tijdens de leaseperiode. Omdat de auto eigendom blijft van de verhurende partij, zal hij voor regelmatig onderhoud zorgdragen. Dit is normaliter inbegrepen bij de maandelijkse fee.

Er is keuze uit een ruime pool van auto´s, busjes en bestelwagens. Normaalgesproken kan je in overleg met de verhuurder elk gewenst model leasen. Dat is handig, want niet altijd zijn de vereisten voor een auto gelijk. En met de korte lease contracten kan je gemakkelijk van auto wisselen mocht de behoefte veranderen.

Sommige gebruiken een shortlease contract van een aantal maanden om een auto eens goed uit te testen, alvorens datzelfde model te kopen. Een auto kopen is niet goedkoop en het is dus een goede zaak om de betreffende auto eens goed uit te testen. Dan weet je zeker of die auto wel aan jouw behoeftes voldoet.