sven gerrits

Alles over fashion

Zelf je auto polijsten

Heeft je auto wat krassen opgelopen en wil je dit herstellen? Dan kun je natuurlijk naar de garage gaan, maar je kunt ook zelf je auto polijsten. Maar hoe doe je dit dan? We leggen het je uit in dit artikel.

Verschillende soorten krassen verwijderen

Autolak bestaat uit drie verschillende lagen en daarom kun je ook drie verschillende soorten krassen in de lak van je auto krijgen. Elk van deze krassen moet je op een andere manier verwijderen. De diepste kras die door alle drie de lagen heen gaat dien je eerst te verven met autoverf of een lakstift. Helaas zullen dit soort krassen nooit volledig verdwijnen, omdat de primer onder de lagen laag vaak ook is aangetast. 

Een kras die door de transparante laklaag heen is gegaan en in de kleurlaag eindigt, kun je het beste een goede poetsbeurt met was geven. Verven kan ook, maar je gebruikt dan vaak teveel en dit zie je weer terug op je auto. Als een kras enkel de transparante laag heeft beschadigt, kun je deze kras verminderen met een polijstpasta of een scratch remover.

Het polijsten van je auto

Zodra je de krassen hebt verwijderd kun je je auto gaan polijsten. Reinig de buitenkant van je auto van tevoren nog eens grondig. Daarna polijst je de gehele auto met een polijstmachine met het juiste soort pad. Als dit allemaal goed is gegaan, straalt en glimt je auto weer als nieuw!