sven gerrits

Alles over fashion

Auw! Ik heb een gevoelige huid

natuurlijke gezichtsverzorging 4

Misschien ken je de symptomen van een gevoelige huid maar al te goed. Je hebt last van droogheid, jeuk, een trekkerig gevoel, rode plekken en schilfers. Het is waarschijnlijk super vermoeiend en misschien ben je zelfs een beetje hopeloos geworden. Waarschijnlijk ben je al in de weer geweest met allerlei producten zoals eczeem creme, talkpoeder en verschillende oliesoorten. Er zijn namelijk wel al veel producten op de markt die helpen tegen een gevoelige huid maar soms lijkt het alsof de juiste oplossing per persoon zo verschillend kan zijn. Wat bij de ene persoon perfect werkt kan namelijk zorgen voor een verergering van de problematiek bij de ander.

Pas op met een gevoelige huid

Er zijn een aantal dingen die in acht moeten genomen wanneer je een gevoelige huid hebt en deze zo goed mogelijk probeert te verzorgen. Het begint namelijk al bij de basis en de standaard leefgewoonten. Zorg dat je genoeg water drinkt en een veelzijdig dieet hebt waarbij je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je dit doet zul je al merken dat je huid sterker en rustiger wordt namelijk. Naast de verzorging van binnenuit is de verzorging van je huid aan de oppervlakte ook ontzettend belangrijk. Bij een gevoelige huid wil een vettige voedende crème of een eczeem creme namelijk vaak al een uitkomst zijn.

Gebruik zachte en pure producten

Van alle mensen die last hebben van een gevoelige huid, zijn het voornamelijk jonge kinderen en babys die hier nog het meeste last van hebben. Dit kan komen omdat hun huid nog niet zoveel invloeden van buitenaf gewend is in vergelijking met de huid van een volwassene. Dit is ook de reden waarom er zoveel huidproducten op de markt zijn die speciaal voor jonge kinderen ontworpen zijn. Hier zitten voornamelijk milde en pure ingrediënten in die niet te agressief zijn en de huid juist nog meer uitdrogen. Het is dan ook belangrijk voor mensen die net ouder zijn geworden om zichzelf te verdiepen in de verzorging van de hele jong huid om problemen in de toekomst te voorkomen.