sven gerrits

Alles over fashion

Verschillende mogelijkheden

vog online

Naast naar de gemeente gaan kun je een vog online ook aanvragen, op de website vog-aanvraag.info kun je dit bijvoorbeeld doen. In de meeste gevallen moet de werkgever de vog voor je klaarzetten, daarna kan je inloggen en door middel van je DigiD inloggen. Door eenvoudig de gegevens te controleren kun je de aanvraag afronden en betalen, je dient wel in het bezit te zijn van internet bankieren om de aanvraag af te ronden. De uitspraak van de aanvraag krijg je alleen als werknemer, je werkgever wordt buitenspel gehouden.

 

Voor wie?

 

De meeste mensen denken dat een VOG altijd een verplichting is wanneer je deze aan moet vragen. Maar bij een vog online aanvraag kan het goed zijn dat de werkgever zelf deze eis heeft gesteld voor de functie, naast de wettelijke verplichting mag een werkgever zelf bepalen of die het nodig vindt. Naast de regels in de wet, zijn er geen andere regels dat de werkgever de verklaring omtrent het gedrag niet mag vragen. Vaak wordt de verklaring gevraagd bij het werken met gegevens over anderen.

vog online

Waarom een vog

 

Als werknemer wil je bij het aannemen of selecteren van personeel ook een bepaalde zekerheid, iemand die veroordeeld is voor rijden onder invloed laat je niet in een taxi rijden. Op deze manier wordt een vog online aanvraag gebruikt om werkgevers te beschermen, je hebt grote verantwoordelijkheid en wilt het beste voor je bedrijf. Daarom is er een wettelijke verplichting ingesteld voor beroepen als werken met kinderen of ouderen, maar ook als je met gegevens werkt van andere mensen.