sven gerrits

Alles over fashion

Welke soorten condooms zijn er?

Dat condooms belangrijk zijn om een ongewenste zwangerschap of SOA te voorkomen is algemeen bekend. Dit functionele rubber kan tegenwoordig echter meer functies hebben. Zo zijn er condooms met ribbels en smaakjes, in verschillende kleuren en maten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat wel. De onderstaande varianten zijn de meest bekende soorten condooms.

Condooms met en zonder glijmiddel

De meeste condooms worden met glijmiddel verpakt. Dit glijmiddel kan prettig zijn, met name voor de vrouwelijke partner. Daarnaast voorkomt het glijmiddel dat het condoom scheurt. Wanneer je het condoom wilt gebruiken voor orale seks kan het echter prettiger zijn om er een zonder glijmiddel te gebruiken. Ook wanneer je graag een andere glijmiddel dan het standaard bijgevoegde glijmiddel wilt gebruiken kunnen deze ‘droge’ condooms goed gebruikt worden. Kies dan wel altijd voor een middel op waterbasis, of een siliconen glijmiddel dat geschikt is voor condoomgebruik.

Noppen & Ribbels

Condooms met nopjes en ribbeltjes zorgen voor meer stimulatie bij de vrouw. Door de structuur van het condoom wordt de wand van de vagina gestimuleerd, wat voor meer genot zorgt.

condooms

Sterke condooms

Voor vaginale seks is een standaard condoom stevig genoeg. Bij anale seks wordt er echter meer gevraagd van een condoom, waardoor het verstandig is om te kiezen voor iets dikkere condooms. De kans op scheuring is hierbij aanzienlijk minder. Daarnaast bevatten deze sterke condooms extra glijmiddel, om scheuren te voorkomen.

Alle kleuren van de regenboog

De meeste condooms hebben een witte transparante kleur. Wanneer je eens iets anders wilt proberen kun je kiezen voor een condoom met een leuk kleurtje. Alle denkbare kleuren zijn hierbij mogelijk: rood, blauw, groen, of misschien wel een zwart condoom? Ook zijn er lichtgevende condooms verkrijgbaar, voor een spannend verrassingselement.

Smaken verschillen

Met name het glijmiddel van een condoom is niet erg smakelijk. Speciaal voor orale seks zijn er daarom condooms met smaakjes verkrijgbaar. Er zijn condooms met cola-, aardbeien- of zelfs chocoladesmaak! Deze condooms met smaak zijn niet alleen geschikt voor orale seks, maar kunnen ook bij vaginale seks veilig gebruikt worden.

Size does matter

Omdat de standaardmaat voor condooms niet voor iedere man geschikt is zijn er ook afwijkende maten te koop. Omdat het heel belangrijk is om de juiste maat condoom te dragen zijn er kleine condooms, maar ook extra grote condooms verkrijgbaar. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen een geschikt condoom bestaat die de juiste bescherming biedt en tegelijkertijd comfortabel gebruikt kan worden.